22.05.2011

Alegeri

Oare care este cea mai buna alegere?
Cea mai buna alegere este cea care exprima libertatea de a alege. Din ce in ce mai mult ne lovim de constrangeri, ne lovim de imposibilitatea de a alege, dar toate aceste rezultate sunt cauzate de optiuni anterioare, de complacerea situatiei de a fi dependent de hotararile altora.

Incerc sa imi exprim convingerea ca cele mai multe alegeri le-am facut independent de altii, dar dependent de reactiile lor. Ajung sa cred ca reactiile si viitoarele alegeri au la baza optiunea mea de "a lucra" cu ele. Nimic nu poate fi intamplator, decat daca aleg acest lucru.

Constrangerile sunt perdeaua lucrurilor obscure, dar dincolo de acest voal exista o alta cale, o exprimare a unui sir infinit de posibilitati ce creeaza din nou puterea de a alege. Au fost situatii si, din pacate, vor mai fi, cand sunt orbit de opacitatea acestei perdele. Energia consumata trebuie sa aiba efect coplesitor asupra acestor matasuri impenetrabile, deoarece nimeni, niciodata nu va putea sa-mi distruga optiunea "de a vedea" din nou.

Situatiile limita au chimia unor gauri negre, deoarece absorb instantaneu puterea de a alege. Dar dincolo de aceste selectii rapide a scenariilor viitoare, exista o alegere trecuta care a cauzat limite.

Intotdeauna vor fi alegeri bune si alegeri proaste, iar acest echilibru defineste destinul complicat si foarte complex al fiecarui om. Cursul alegerilor reprezinta cararile serpuite ale fiecarui om de a strabate aceasta viata.


"O idee e ceea ce defineste alta idee" - CV